14 Aralık 2012 Cuma

SPORCUYSAN.COM 4. TASARIM YARIŞMASI


SPORCUYSAN.COM ÖDÜLLÜ TASARIM YARIŞMASI'NA KATILIM İÇİN;

Yarışma Konusu; Nike için forma kalıpları/tasarımları üretmek. Siz Nike'ın tasarım ekibindesiniz, gelecek sezonun Nike forma kalıplarını ve hazır tasarımlarını çizmek ile görevlendirildiniz. Bu tasarımlar/kalıplar gelecek sezon Galatasaray dahil pek çok Nike takımı tarafından kullanılacak. Nike'ın her sezon tanıttığı kataloglardaki hazır kalıp ve tasarımları bu sefer sizler tasarlayacaksınız. Nike her sezon belirli bir veya birkaç tasarımı ön plana çıkartır. Örneğin 2 sene önce şimşek desenli formalar yapmıştı, geçen sezon ise Barcelona ve Shakhtar gibi takımlarda gördüğümüz incelen çubuklarla oluşturulmuş modeller ön plana çıkmıştı. Bu sezonda ise aynı renklerin farklı tonları ile oluşturulmuş çubuklu ve parçalı modeller vardı ya da kalın kol uçlarına sahip kalıplar ürettiler. Gelecek sezona, eğer siz bu işin başında olsaydınız kataloglar için nasıl kalıplar/tasarımlar ortaya çıkartırdınız ? Yarışma konumuz budur. Formalarınızı tasarlarken kullanacağınız renkler Galatasaray'ın bugüne kadar kullandığı renkler ile sınırlı olacak (Sarı, Kırmızı, Beyaz, Siyah, Füme, Mor, Turkuaz/Açık Mavi). Ayrıca başka bir takım değil Galatasaray futbol takımı formaları tasarlayacaksınız. Takım ve renkler bir kenara, esas amacın Nike'ın katalogları için yeni tasarımlar ortaya koymak olduğunu unutmayın.

Her tasarımcı kendi katalogları için 3 farklı ürün çıkartacak (farklı kalıp/tasarımlarda). Yani yarışmaya her tasarımcı 3 forma ile katılabilecek. Daha önceki yarışmalardan farklı olarak tasarımcılar diledikleri kalıplar üzerinde çalışma yapabilirler.

YARIŞMA KURALLARI

- Yarışmaya katılabilmek için foruma üye olmanız gerekmektedir. Tasarladığınız formaları daha sonra açıklayacağımız (17 Aralık) forum modlarına, forum içinden özel mesaj yoluyla göndermeniz gerekmektedir. Başka yoldan gönderilen tasarımlar kabul edilmeyecektir. (Foruma Üye Olmak İçin Tık)

- Her tasarımcı yarışma konsepti gereği 3 tasarım ile yarışmaya katılmak zorundadır. Daha az veya daha çok tasarım ile yarışmaya katılanların tasarımları eklenmeyecektir.

- Galatasaray'ın şuanki forma tedarikçisi ve forma sponsorlarının tasarımınızda bulunması zorunludur. Gerçekçilik açısından bu detay önemli.

- Şort ve çoraplar bu yarışmada dikkate alınmayacak, bizlere sadece forma üstlerini gönderirseniz seviniriz.

- Oylamanın başlayacağı tarihe kadar modlara gönderdiğiniz tasarımlarınızı en fazla bir kere değiştirebilirsiniz.

- Kendiniz boş kalıplara sahip değilseniz forumdaki ŞU BÖLÜME göz atın, boş kalıplar orada olacaktır.

TASARIMLARINIZI GÖNDERECEĞİNİZ MODLAR

Yarışma başlığına gönderilen tasarımları eklemeye 17 Aralık Pazartesi günü başlayacağız. Bu tarihten önce forum ekibi olarak yarışmaya katılmayacak olan modları belirleyeceğiz ve ekleme işlemlerini katılmayacak modlar yapacak. 17 Ekim'de isimleri buraya yazacağız ve yarışmaya tasarımlarını göndermek isteyen üyeler o modlara özel mesaj yoluyla tasarımlarını iletebilecekler.

OYLAMA

Yarışmaya forum modları da katılabileceğinden oylama gününden önce forum içinden yarışmaya katılmamış, forum üyelerinden oluşturulmuş bir jüri belirleyeceğiz. 13 Ocak tarihine kadar (tarih sonradan uzatılabilir) bize tasarımlarınızı gönderebilirsiniz. Daha sonra forum ve yarışma blogumuz üzerinden takipçi oylaması yapacağız. Bu oylamalardan en yüksek oyu almış 10 tasarım finale kalacak. Daha sonra belirlediğimiz jüri'nin birbirinden habersiz gerçekleştireceği oylama sonucunda kazanan belirlenecek.

ÖDÜL

SPORCUYSAN.COM yarışmanın 1.'sine Galatasaray maç forması (Replica), 2.'ye Galatasaray taraftar forması (Stadium), 3.'ye ise futbol topu hediye edecek.

Yarışma hakkında aklınıza takılan sorular için blogun yorum bölümüne mesaj bırakabilirsiniz. Ayrıca forum içinden yarışma hakkında muhabbet veya sorular için de buraya tık.

Hiç yorum yok: